UMNO Masih Jadi Tumpuan Rakyat -Mohamad Hassan

64

26 MAC: Walaupun tidak lagi menjadi parti utama dalam kerajaan namun UMNO mempunyai kekuatan yang tersendiri sehinggakan seringkali menjadi tumpuan rakyat.

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, begitu juga dengan situasi UMNO sewaktu menjadi pembangkang sehinggakan parti itu masih mendapat tumpuan sama,

Menurut beliau, ini secara jelas bahawa UMNO masih relevan dalam arena politik negara.

“UMNO kalah tidak lagi menjadi kerajaan pada 2018 dan selama 22 bulan sebagai pembangkang namun saya pun sebenarnya amat sukacita sebenarnya kerana minat orang ramai terhadap parti kita.

“Tambah pula dengan Perhimpunan Agung UMNO ini, nampaknya bukan berkurangan perhatian itu tetapi bertambah hebat lagi.

“Jadi, Alhamdulillah, maknanya UMNO ini masih relevan lagi la. Kita kuat lagi atau pun kita masih diperlukan lagi dalam politik tanah air,” katanya.

Beliau berkata demikian semasa menjadi panel dalam program Solidariti 75 Tahun Umno ‘Jadikan Umno Parti Induk Politik Tanah Air’ di Facebook UMNO Online.

Dalam pada itu, Mohamad memberitahu namun tumpuan tersebut bergantung kepada hak individu yang mahu mencerminkan sama ke arah kebaikan atau sebaliknya.

“Cuma sama ada orang melihat kita sebagai yang positif atau negatif itu terpulang kepada kita untuk kita menghala tujukan perjalanan parti kita.

“Tetapi yang penting orang masih mengikuti perkembangan UMNO orang nak tahu apa hal tuju UMNO. Itu sebenarnya perkara yang amat positif bagi saya,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.