Setahun pentadbiran PN beri impak positif kepada rakyat, negara

61

1 MAC : Pentadbiran kerajaan Perikatan Nasional (PN) yang genap setahun hari ini merupakan kerajaan terbaik serta berwibawa dalam membela rakyat, khususnya dalam pendekatan mengurus pandemik COVID-19.

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC), Datuk Seri Shahidan Kassim berkata ini dibuktikan dengan kemampuan Kerajaan PN menyediakan pelbagai pakej rangsangan ekonomi dalam tempoh setahun lalu dan masih berterusan yang telah memberi banyak impak positif kepada rakyat.

Menurut beliau, kerajaan juga dilihat berjaya memperkukuhkan dan memulihkan semula hubungan bersama negara-negara di peringkat antarbangsa. 

“Dengan izin ALLAH, pendekatan yang diambil kerajaan menghadapi COVID-19, Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pertama kita telah berjaya. 

“Walaupun PKP kedua menghadapi pelbagai cabaran namun pendekatan yang diambil kerajaan menangani COVID-19 dan meningkatkan ekonomi dilihat mengambil pendekatan hebat. 

“Dan kerajaan PN telah berjaya menempah kejayaan dalam membela rakyat di negara ini,” katanya ketika dihubungi PN BBC Portal, hari ini. 

Sementara itu, Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob menyifatkan kerajaan PN berjaya merangsang perkembangan ekonomi tahun ini ketika negara masih lagi berhadapan pandemik COVID-19.

Menurut beliau, pihaknya turut merakamkan penghargaan di atas kesungguhan kerajaan PN dalam memperketatkan Op Benteng di kawasan panas di sempadan Malaysia-Thailand bagi mengawal keselamatan negara.

“Bukan itu sahaja, kerajaan PN memulih hubungan peringkat antarabangsa dan memberi keutamaan pembangunan digital. Kerajaan Kelantan mengalu-alukan usaha kerajaan PN menaik taraf aspek keselamatan negara di kawasan sempadan.

“Pelbagai usaha dilaksanakan seperti rondaan secara agresif di kawasan sempadan amat dihargai yang InsyaALLAH negara akan lebih selamat daripada sebarang pencerobohan, sindiket penyeludupan, pemerdagangan manusia, dadah dan sebagainya,”katanya. – OLEH AIMAN SADIQ ABDULLAH 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.