Polis Serdang kawal ketat Stor Vaksin Sinovac

20

26 FEB : Pasukan polis Serdang sudah bersiap siaga untuk mengawal ketat keselamatan stor penyimpanan vaksin Sinovac COVID-19 yang dijangka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang, jam 9 pagi esok.

Ketua Polis Daerah Serdang, Asisten Komisioner Razali Abu Samah berkata, pasukannya akan menjayakan misi itu dengan penuh komited dan tanggungjawab bagi mengelak sebarang pencerobohan oleh mana-mana pihak.

Menurut beliau, pihaknya ditugaskan untuk menjaga keselamatan tempat penyimpanan vaksin itu yang terletak di bawah kawasan pentadbiran IPD Serdang.

“Esok bermula pasukan IPK Selangor akan bertugas mengawal keselamatan membawa bekalan vaksin dari KLIA di Sepang, sebelum bermula dari kawasan pentadbiran IPD Serdang mulai jam 9.30 pagi esok dan pasukan peronda kami akan menyertainya untuk menambah kawalan keselamatan sehingga ke stor penyimpanan yang ditetapkan.

“Kita sudah pun menyediakan anggota polis yang mencukupi untuk menjaga di bahagian dalaman dan juga luaran tempat penyimpanan ubat vaksin yang sangat sensitif itu,” katanya ketika ditemui media pada Program Penyampaian Baucer Sekolah kepada anak-anak anggota IPD Serdang di Pusat Pakaian Hari Hari di Taman Sri Serdang, hari ini.

Dalam pada itu, selain kawalan ketat 24 jam di stor penyimpanan vaksin itu, Razali memberitahu rondaan bermotor dan MPV polis juga dilaksanakan setiap masa.

“Saya jangkakan penugasan kawalan ketat ini akan diteruskan sehingga lebih 30 juta rakyat selesai mendapat vaksin,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.