Puad terima surat tuntutan PM, sedia ke mahkamah

83

19 Feb:  Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr. Mohd. Puad Zarkashi mengesahkan sudah menerima surat tuntutan daripada peguam Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin dan bersedia menghadapi sebarang tuntutan yang diajukan di mahkamah.

Menurut Mohd. Puad, beliau menafikan bahawa dirinya memfitnah Muhyiddin sedangkan niatnya hanya mahu bertanya dan meminta penjelasan berhubung perintah kuarantin tiga hari ke atas menteri.

“Saya tidak perlu memohon maaf dan tidak perlu memadam posting dalam FB (Facebook) saya.

“Justeru saya memilih ke mahkamah,” katanya dalam dalam satu hantaran di laman Facebooknya hari ini.

Sebelum ini, Muhyiddin menuntut Mohd. Puad memohon maaf secara terbuka dan membayar ganti rugi RM10 juta kerana didakwa memfitnah beliau dalam hantaran di Facebook minggu lalu.

Dalam surat tuntutan daripada firma guaman Rosli Dahlan Saravana Partnership kepada Mohd Puad, perdana menteri tersebut antara lain, menuntut beliau memadam kenyataan bertarikh 9 Februari 2021 mengenai kuarantin dari laman Facebooknya.

Mohd. Puad juga diarah membuat permohonan maaf secara terbuka dan disiarkan secara jelas dan segera di laman Facebooknya serta semua portal berita dan media sosial yang menyiarkan kenyataan tersebut.

Dia juga dituntut membuat aku janji bertulis untuk tidak mengulangi atau menerbitkan kenyataan sama atau seumpama itu dalam apa jua cara sekalipun.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.