Kertas siasatan Annuar Musa diserah ke Bukit Aman

35

19 FEB : Kertas siasatan ke atas Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa berhubung kes tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ketika menghadiri satu majlis baru-baru ini sudahpun dihantar ke Bukit Aman untuk tindakan seterusnya.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Saiful Azly Kamaruddin berkata, siasatan pihak polis berhubung kes tersebut sudah lengkap.

“Siasatan berkenaan kes tersebut sudah lengkap dan kertas siasatan telah dihantar ke Bukit Aman untuk arahan lanjut,” jelasnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur pada Jumaat.

Sebelum ini, Annuar telah hadir memberi keterangan kepada polis berhubung isu berkenaan yang tular di media sosial di mana beliau bersama beberapa individu duduk semeja menikmati jamuan tanpa mematuhi SOP penjarakan fizikal di majlis tersebut.

Sementara itu, Saiful Azly berkata, siasatan ke atas anggota polis yang didakwa melakukan gangguan seksual ke atas seorang wanita semasa sekatan jalan raya di Jalan Duta, baru-baru ini sudah selesai dan kertas siasatan berkenaan kes itu telah dihantar ke Bukit Aman.

Seorang wanita berusia 23 tahun pada Sabtu lalu mendakwa mengalami gangguan seksual ketika melalui sekatan di Jalan Duta, menghala keluar dari Kuala Lumpur.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.