Polis akan panggil Annuar Musa kes langgar SOP PKP

70

15 FEB: Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Saiful Azly Kamaruddin, mengesahkan polis akan memanggil Menteri Wilayah Persekutuan Tan Sri Annuar Musa, dalam masa terdekat bagi membantu siasatan kes pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Saiful Azly berkata Annuar akan dipanggil memberi keterangan selepas sekeping gambarnya melanggar SOP PKP tular di media sosial, sejak beberapa hari lalu.

Malah, Saiful Azly mengesah polis juga menerima satu laporan polis dibuat di Balai Polis Cheras berhubung kejadian terbabit.

“Ya. Saya mengesahkan bahawa polis akan memanggil Menteri Wilayah Persekutuan untuk direkodkan keterangan dalam masa terdekat selepas kita menerima satu laporan (dibuat di Balai Polis Cheras), beberapa hari lalu,” katanya ketika dihubungi wartawan PNBBC hari ini.

Terdahulu, tular sekeping gambar Annuar menghadiri majlis Program Pertanian Bandar Wilayah Persekutuan di Kebun Komuniti Bandar, Persatuan Penduduk PPR Seri Malaysia, Desa Petaling di sini semalam.

Sebelum ini, kerajaan membuat keputusan membenarkan pelanggan makan di premis makanan mulai Khamis lalu. Bagaimanapun, kebenaran itu terhad hanya dua orang untuk satu meja dan perlu mematuhi penjarakan fizikal satu meter. – Oleh Haika Khazi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.