nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

NGO diminta aktif anjur program bertema perpaduan kaum

26 JAN : Badan bukan kerajaan (NGO) di minta secara aktif menganjurkan program berbentuk memupuk perpaduan dalam kalangan kaum dengan menyelitkan elemen Rukun Negara dan Perlembagaan Persekutuan.

Menteri Komunikasi dan Multimedia (KKMM), Datuk Saifuddin Abdullah berkata, kini berdepan situasi yang malangnya menyaksikan, usaha perpaduan masih belum tercapai sebagaimana yang negara inginkan.

“Generasi muda perlu sentiasa didedahkan dengan kepentingan Rukun Negara bagi memupuk persefahaman dalam masyarakat berbilang bangsa dan agama.

“Kita kena ulang kembali hal berkenaan Rukun Negara dan Perlembagaan Persekutuan supaya anak-anak muda kita terutamanya, dapat memahami kerukunan sebagai satu bangsa Malaysia dapat dipertahankan,” ujarnya.

Beliau berkata demikian semasa sesi dialog bersama Persatuan Cina Malaysia (Huazong) secara sidang video hari ini.

Presiden persatuan tersebut, Tan Sri Dr Goh Tian Chuan, turut serta dalam sidang video tersebut bersama 13 hali Huazong.

Sementara itu, Saifuddin turut meminta Huazong membantu kerajaan mengumpul maklumat khususnya daripada masyarakat Cina tentang pelaksanaan darurat dan isu berkaitan pelaksanaan Undi 18 (pengundi berusia 18 tahun).

“Saya nak maklumat dari Huazong tentang pelaksanaan darurat kerana mungkin ada hal-hal lain yang kerajaan tidak tahu dalam kalangan kaum Cina, jadi mungkin pihak Huazong boleh bantu sampaikan kepada kerajaan melalui saya,” katanya lagi.

Mengenai isu pelaksanaan Undi 18, Saifuddin berkata timbul kebimbangan pada pihak kerajaan sekiranya pengundi baharu itu tidak mahu menunaikan tanggungjawab mereka.

“Ini kerana, mereka akan mengundi buat pertama kali pada usia agak muda, jadi kita bimbang kalau mereka tidak berminat keluar mengundi dan itu satu kerugian besar buat generasi muda.

“Saya minta mungkin Huazong boleh tengokkan sama ada orang muda bersetuju berkenaan had umur mengundi 18 tahun itu, dia nak undi siapa itu terpulang, tapi kita nak mereka sedar hak dan tanggungjawab sebagai pengundi muda,” katanya.

Sementara itu, Goh ketika mengulas cadangan dan saranan Saifuddin berkata, Huazong sentiasa memupuk dan menggalakkan perpaduan antara kaum dan program-program yang dianjurkannya juga tidak hanya bertumpu kepada kaum Cina.

“Huazong sentiasa bersedia membantu kerajaan dan akan bekerjasama agar perpaduan kaum di Malaysia dapat terus dinikmati semua,” katanya.

Dalam masa yang sama, Goh berkata pihaknya menghargai usaha KKMM yang begitu efisien memerangi berita-berita palsu terutamanya ketika pandemik namun menegaskan isu berkaitan kepantasan internet di kawasan luar bandar, terutamanya perlu diberi perhatian serius.

“Kita berpendapat bahawa selain meningkatkan data dan kelajuan internet, kerajaan juga perlu fokus terhadap usaha mengurangkan caj bagi capaian internet seperti mengenakan bayaran perkhidmatan jalur lebar serendah RM10 kepada pelajar dan individu daripada golongan berpendapatan rendah.

“Kita juga mencadangkan agar kerajaan mempertimbangkan pemberian elaun insentif tunai secra one-off kepada sektor media sebagai mengiktiraf sumbangan mereka yang berterusan mendukung usaha kerajaan dalam memerangi wabak COVID-19 ini,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.