nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

CAC berfungsi klasifikasi tahap pesakit COVID-19

23 JAN : Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, Pusat Penilaian COVID-19 (CAC) yang ditubuhkan di seluruh negara akan mengklasifikasi tahap pesakit untuk menentukan tindakan seterusnya dalam menguruskan mereka termasuk kelulusan rawatan di rumah.

Menurutnya, CAC berperanan mengenal pasti pesakit yang sesuai untuk dipantau di rumah termasuk pesakit yang berkemungkinan menjadi lebih teruk dan petugas akan memantau dan menilainya menggunakan Home Assessment Tool (HAT).

“Secara amnya terdapat satu CAC di setiap satu daerah namun ada kemungkinan wujudnya dua atau lebih CAC bergantung kepada bilangan pesakit yang diuruskan di kawasan itu,” jelasnya.

Beliau berkata demikian dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya lagi, selain itu CAC juga akan mengenal pasti pesakit yang memerlukan rujukan ke Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC) atau hospital iaitu pesakit kategori satu dan dua yang tidak sesuai untuk ditempatkan di rumah.

“Setiap CAC, katanya, diketuai seorang penyelaras di peringkat daerah dan orang ramai yang mempunyai keperluan boleh menghubungi CAC melalui nombor telefon yang akan dinyatakan oleh Pejabat Kesihatan Daerah masing-masing.

“Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menerusi pelbagai peringkat dan saluran akan memaklumkan langkah-langkah seterusnya yang mesti dipatuhi dan diamalkan oleh pesakit sepanjang tempoh rawatan di rumah,” ujarnya lagi.

Beliau memaklumkan sehingga kini sebanyak 213 CAC telah ditubuhkan di seluruh negara dan daripada jumlah itu Sarawak memiliki 40 CAC, Pulau Pinang (30), Sabah (25), Selangor (19), Kelantan (14) dan 13 di Terengganu.

Selain itu, masing-masing 11 di Perlis, Kedah, Perak dan Pahang, Johor (10), Negeri Sembilan (7), masing-masing lima di Melaka, Kuala Lumpur dan Putrajaya manakala satu di Labuan.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.