nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Lebih 1.2 juta saringan guna Kit Ujian Rapid Antigen

22 JAN: Kementerian Kesihatan (KKM) telah menjalankan 1,266,862 ujian saringan COVID-19 menggunakan Kit Ujian Rapid Antigen (RTK-Ag) setakat semalam.

Ketua Pengarahnya, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, KKM mula menggunakan kaedah ujian RTK-Ag bermula Mei 2020 dan ketika itu, kit ujian tersebut belum disyorkan lagi oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO).

Beliau berkata, penggunaan ujian RTk-Ag adalah semakin meningkat di seluruh negara dan di Sabah sahaja hampir mencecah 100,000 sebulan.

“Pengguna kit RTK-Ag ini dicadangkan apabila sistem kesihatan negara mula terbeban dengan peningkatan kes baharu setiap hari.

“Ketepatan kit ujian mestilah melebihi tahap 80 peratus dan pengkhususannya melebihi 97 peratus,” katanya mengulas syor beberapa pihak mengenai penggunaan RTK-Ag bagi ujian pengesanan COVID-19 dalam laman Facebook beliau hari ini.

Dalam pada Dr Noor Hisham berkata, kit ujian itu juga digunakan apabila tempoh masa bagi memperoleh hasil ujian bagi RT PCR melebihi 48 hingga 72 jam atau jika ujian RT-PCR tidak tersedia.

Bagaimanapun, beliau memberitahu, penggunaan RTK-Ag bagi tujuan saringan COVID-19 perlu dilakukan pengendali yang terlatih.

“Bagi memperoleh hasil saringan terbaik, ujian perlu dilakukan dalam tempoh lima hingga tujuh hari pertama selepas wujudnya gejala.

“Kit ujian RTK-Ag ini digunakan apabila tempoh masa bagi memperoleh hasil ujian bagi RT PCR melebihi 48 hingga 72 jam atau jika ujian RT-PCR tidak tersedia.

“Lebih spesifik untuk (disaring kepada) kluster baharu yang kadar positifnya tinggi dan apabila kajian seiring menunjukkan PPV (nilai ramalan positif) adalah tinggi,” katanya.

Sebelum ini, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjelaskan, Malaysia adalah antara beberapa negara di dunia yang terawal menggunakan RTK-Ag untuk melakukan saringan COVID-19. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.