nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Tubuh dana infrastruktur digital, internet ASEAN

21 JAN: ASEAN seharusnya mempertimbangkan penubuhan dana khusus bagi mempertingkatkan infrastruktur digital dan internet dalam kalangan negara-negara anggotanya.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, ASEAN juga boleh mewujudkan platform dalam talian bagi menghubungkan perniagaan dan usahawan bersaiz kecil dan sederhana di rantau ini supaya mereka dapat menjual produk masing-masing kepada para pelanggan.

“Lembaga pemegang amanah dilantik daripada warga ASEAN akan menentukan syarikat yang bakal ditubuhkan serta mengendalikan platform tersebut,” katanya ketika menyampaikan ucaptama dalam Mesyuarat Menteri-menteri Digital ASEAN Yang Pertama (ADGMIN1) cara maya di Putrajaya, hari ini.

Dalam perkembangan lain, beliau berharap agar ASEAN meneruskan kerjasama ekonomi dengan Jepun, China dan Amerika Syarikat (AS) melalui kerangka ASEAN + 3.

Muhyiddin memberitahu, ketiga-tiga negara tersebut merupakan ekonomi terbesar dunia dan palling pesat membangun serta termaju dalam era digital.

“Mungkin ada perselisihan dan ketegangan merentasi Pasifik antara AS dan China tetapi kita gembira bekerjasama dengan mereka semua,” jelasnya.

Dalam hal itu, beliau berkata, banyak manfaat yang diterima melalui kerjasama dengan negara-negara tersebut.

“Ketika kita berharap mereka boleh bekerjasama dengan lebih baik, kita juga perlu meningkatkan kerjasama dengan setiap negara berkenaan,” ujarnya.

Perdana Menteri menambah, melalui kerangka ASEAN + 3, badan serantau itu boleh menggalakkan pelaburan teknologi maklumat dan komunikasi dari China, Jepun dan Korea Selatan.

“Perkembangan digital termaju yang berlaku kini di timur laut Asia boleh diperluaskan ke rantau Asia Timur,” katanya.

Muhyiddin berkata, menerusi Rakan-rakan Dialog ASEAN di Amerika Utara, amalan digital global terbaik boleh dikembangkan di rantau ini.

“Kita perlu menerapkan aspek-aspek ini secara strategik di ASEAN untuk menyediakan peluang terbaik kepada warga kita khususnya generasi muda,” jelasnya. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.