nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Rayuan kesahan pengampunan kes liwat Anwar 28 Julai

20 JAN: Rayuan Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonannya untuk membatalkan saman pemula yang difailkan seorang peguam mengenai kesahan pengampunan Anwar berhubung sabitan liwatnya akan didengar di Mahkamah Rayuan pada 28 Julai ini.

Memetik laporan Bernama, peguam Anwar, J. Leela ketika dihubungi mengesahkan perkara tersebut dan berkata, tarikh pendengaran itu telah dijadualkan semula pada Julai.

Pengurusan kes rayuan itu yang didengar hari ini di hadapan Timbalan Pendaftar, Radzilawatee Abdul Rahman, dijalankan melalui e-Review.

Pendengaran rayuan itu sebelum ini ditetapkan pada 11 Januari tetapi telah ditangguhkan.

Rayuan Anwar itu akan didengar sekali dengan rayuan Lembaga Pengampunan.

Pada 21 September tahun lepas, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak permohonan Anwar dan Lembaga Pengampunan untuk membatalkan saman pemula difailkan oleh peguam, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz yang mempunyai locus standi dalam memulakan saman itu kerana beliau adalah masyarakat umum dan berkelayakan sebagai peguam.

Anwar yang juga Ahli Parlimen Port Dickson, memfailkan permohonan untuk membatalkan saman pemula itu atas alasan Khairul Azam selaku plaintif tidak mempunyai locus standi atau kedudukan di sisi undang-undang untuk meneruskan tindakan saman tersebut, tuntutan saman plaintif remeh, mengaibkan serta suatu penyalahgunaan proses mahkamah.

Mohd Khairul Azam, yang memfailkan saman itu pada 26 Feb tahun lepas, menamakan Lembaga Pengampunan dan Anwar selaku defendan, mendakwa beberapa tindakan tidak berperlembagaan telah diambil bagi memastikan Anwar menerima pengampunan yang membebaskannya dari penjara selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Beliau mendakwa pengampunan penuh yang diberikan kepada Anwar oleh Yang di-Pertuan Agong bercanggah dengan Perkara 42(4) dan (5) Perlembagaan Persekutuan berikutan kuasa pengampunan oleh Yang di-Pertuan Agong hendaklah dilaksanakan atas nasihat Lembaga Pengampunan.

Dakwanya pada ketika itu Lembaga Pengampunan belum dibentuk dengan sempurna berikutan negara baru selesai menjalankan PRU-14 pada 9 Mei 2018 dan dalam proses membentuk kerajaan baharu.

Anwar dihukum penjara lima tahun kerana meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan dan sabitan serta hukuman itu dikekalkan oleh Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari 2015.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.