nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

PKPD Kg Orang Asli Batang Padang mula 21 Januari

20 JAN: Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) akan dilaksanakan di Kampung Orang Asli Batu 6 di Batang Padang, Perak mulai esok hingga 3 Februari ini.

Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, sejak 14 Januari lalu, Kementerian Kesihatan telah melaksanakan ujian saringan ke atas penduduk yang bergejala serta saringan kontak rapat

Menurut beliau, sehingga 18 Januari lalu, sebanyak 12 kes positif telah direkodkan di lokaliti tersebut dan Kementerian Kesihatan turut mengesahkan terdapat seramai 87 kontak rapat yang sedang dikuarantin ketika ini.

ISMAIL SABRI YAAKOB
ISMAIL SABRI YAAKOB

“Pelaksanaan PKPD ini bertujuan untuk mengawal pergerakan penduduk serta memudahkan Kementerian Kesihatan melaksanakan saringan bersasar di lokaliti ini yang melibatkan seramai 494 penduduk,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Berhubung tindakan penguatkuasaan, Ismail Sabri memberitahu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) menahan seramai 752 individu semalam kerana ingkar prosedur operasi standard (SOP).

Beliau menambah, daripada jumlah itu, seramai 718 individu dikompaun manakala orang 34 lagi direman.

“Kesalahan direkodkan ialah tidak memakai pelitup muka (277), gagal menyediakan peralatan merekod butiran pelanggan (137), tiada penjarakkan fizikal (128), rentas daerah/negeri tanpa kebenaran (73), premis beroperasi lebih masa/tanpa kebenaran (39) dan lain-lain (98),” jelasnya.

Selain itu, Ismail Sabri berkata, seramai 57 pendatang asing tanpa izin ditahan dan 10 kenderaan darat dirampas pasukan keselamatan dalam Op Benteng semalam.

Anggota penguatkuasa Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) turut membuat 37 pemeriksaan tapak binaan di seluruh negara, semalam.

Hasil pemeriksaan mendapati, 32 tapak beroperasi dengan 29 daripadanya mematuhi SOP, tiga lagi tapak binaan tidak patuh SOP manakala sebanyak lima tapak binaan tidak beroperasi.

Secara keseluruhannya, CIDB sudah melakukan 14,457 pemeriksaan melibatkan 8,190 tapak binaan sejak 20 April 2020.

Pegawai penguat kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) juga telah melakukan 1,471 pemeriksaan khas Pematuhan SOP Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP).

Daripada jumlah itu, 1,470 premis mematuhi SOP manakala sebuah lagi premis diberi nasihat. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.