nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Kerajaan Sabah sediakan SOP khusus urus mangsa banjir

18 JAN : Jurucakap kerajaan negeri Sabah berkaitan Covid-19, Datuk Masidi Manjun berkata, kerajaan negeri telah menyediakan prosedur operasi standard (SOP) khusus untuk pengurusan mangsa banjir di semua Pusat Pemindahan Sementara (PPS) mengikut garis panduan ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi mengelak penularan jangkitan COVID-19 di pusat berkenaan.

Jelas beliau yang juga Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Sabah, SOP ini termasuk memastikan PPS menempatkan jumlah mangsa bersesuaian dengan penjarakan fizikal, menjalankan saringan asas, menyediakan buku pendaftaran, imbasan MySejahtera, pengasingan mangsa serta rawatan lanjut bagi mangsa bergejala oleh KKM.

”Kerajaan Sabah melalui Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri juga telah membuat persiapan sewajarnya bagi penyediaan logistik, penempatan mangsa dan peralatan perlindungan diri (PPE) untuk menghadapi bencana banjir di negeri ini yang diselaraskan oleh semua agensi kerajaan berkaitan,” ujarnya.

Beliau berkata demikian dalam satu sidang media harian COVID-19 Sabah hari ini.

Sementara itu,Masidi berkata Jabatan Kesihatan Negeri Sabah (JKNS) memandang serius isu klip video memaparkan sekumpulan individu meminum minuman keras di sebuah Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 Berisiko Rendah (PKRC) yang tular di media sosial baru-baru ini.

“JKNS tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas sekiranya terdapat bukti bahawa kakitangan jabatan itu terlibat dalam isu berkenaan dan tindakan tatatertib boleh dikenakan selaras dengan Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993 [P.U. (A)395].

“Pengurusan PKRC terbabit telah mula membuat pemeriksaan mengejut ke atas beg pesakit yang dibawa masuk ke PKRC bagi mengelakkan perkara sama berulang,”jelasnya.

Dalam video berdurasi lebih 10 saat itu, kelihatan seorang lelaki di sebuah PKRC sedang berbual  dengan individu lain sambil memegang tin bir dan turut kelihatan dua bekas berisi bir.

Dalam pada itu, Masidi berkata semua pelajar Sabah yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) serta Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) digalakkan menjalani ujian saringan COVID-19 sebelum kembali ke asrama masing-masing.

Sehubungan itu, Masidi berkata, JKNS telah mengarahkan semua Pejabat Kesihatan Kawasan dan Pejabat Kesihatan Daerah bekerjasama dengan Pejabat Pendidikan Daerah bagi menjalankan saringan berkenaan ke atas pelajar asrama sebagai langkah membendung  penularan jangkitan COVID-19 di asrama sekolah.

Mengenai perkembangan COVID-19 Sabah hari ini, Masidi berkata, sebanyak 432 kes positif baharu direkodkan menjadikan jumlah kumulatif sebanyak 44,076 kes, dengan satu kematian dilaporkan di Kudat.

Beliau berkata seramai 438 pesakit sembuh dan dibenarkan keluar hospital hari ini, menjadikan jumlah kumulatif pesakit COVID-19 sembuh di Sabah seramai 39,764 orang.

”Sejumlah 2,906 pesakit sedang menerima rawatan iaitu 794 di hospital dan 2,112 orang di PKRC. Seramai 91 pesakit COVID-19 ditempatkan di unit rawatan rapi, dengan 23 orang memerlukan alat bantuan pernafasan (ventilated),” katanya dan menambah ujian ke atas 3,799 sampel ujian COVID-19 di negeri ini masih tertunggak setakat hari ini.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.