nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

COVID-19: PM terbuka terima nasihat pakar kesihatan

18 JAN: Sebarang nasihat dan pandangan daripada pakar kesihatan bagi mengurangkan penularan COVID-19 dan kesan jangka panjangnya terhadap rakyat sentiasa dialu-alukan oleh kerajaan.

Malah, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mempelawa wakil pakar kesihatan yang menandatangani surat terbuka kepada beliau untuk bertemu dengannya dan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba bagi membincangkan perkara berkenaan.

“Saya bersetuju untuk membentuk Kumpulan Penasihat Kesihatan dan Saintifik COVID-19 yang akan menasihati kerajaan mengenai perkara-perkara berkaitan dengan pengurusan pandemik COVID-19 dan saya menggesa anda untuk mencalonkan, individu yang sesuai untuk menjadi anggota kumpulan penasihat ini,” katanya dalam satu kenyataan malam tadi.

Beliau berkata demikian sebagai reaksi kepada surat terbuka yang diterimanya daripada sekumpulan pakar kesihatan pada 7 Januari lalu yang mencadangkan 10 tindakan segera dan kritikal untuk dipertimbangkan dalam usaha menangani kesan buruk akibat COVID-19.

Muhyiddin turutmengucapkan terima kasih kepada kumpulan pakar berkenaan yang telah mengetengahkan kepentingan pendekatan dalam surat berkenaan yang membabitkan semua pihak dalam masyarakat dan setuju untuk terus meningkatkan usaha keterlibatan masyarakat, industri, sektor swasta dan komponen penting lain dalam kalangan rakyat Malaysia.

“Usaha ke arah meningkatkan kepatuhan terhadap peraturan yang dikuatkuasakan demi kebaikan rakyat, akan tetap menjadi keutamaan pentadbiran saya, begitu juga usaha meningkatkan pencegahan.

“Sebagaimana yang anda ketahui, melalui strategi yang dilaksanakan semasa gelombang kedua, kita berjaya melandaikan lekuk kes harian COVID-19 kepada satu digit selama hampir tiga bulan.

“Namun, dengan peningkatan pergerakan orang ramai dan ketidakpatuhan terhadap prosedur operasi standard (SOP), bermula dengan pilihan raya negeri Sabah, kes harian telah meningkat dan berikutan itu, gelombang ketiga diisytiharkan pada 20 September tahun lalu,” jelasnya.

Perdana Menteri memberitahu, sejak itu, jumlah kes terus meningkat, sehingga memaksa kerajaan menguatkuasakan langkah-langkah yang lebih ketat seperti Pengisytiharan Proklamasi Darurat oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di bawah Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan yang berkuat kuasa mulai 11 Jan hingga 1 Ogos 2021, untuk mengawal penularan virus COVID-19.

Beliau menambah, dengan proklamasi darurat itu, telah membolehkan Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Penting) 2021 diwartakan yang membenarkan kerajaan menguruskan wabak dengan lebih berkesan.

Muhyiddin berkata kerajaan juga akan terus mengetepikan politik, sebaliknya memberi fokus ke arah usaha menamatkan penularan wabak COVID-19 dan mengetuai usaha negara ke arah proses pemulihan yang sukar.

“Izinkan juga saya untuk menjawab cadangan terakhir dalam surat anda dan meyakinkan anda bahawa fokus utama pentadbiran saya adalah untuk menguruskan maklum balas dari seluruh negara terhadap wabak ini dan mengurangkan kesannya terhadap aspek sosial dan ekonomi.

“Saya juga memohon dan akan terus meminta agar usaha secara kolektif dijalankan. Saya menghargai hasrat anda untuk menyokong kerajaan dalam hal ini dan berharap dapat bekerjasama dengan wakil anda,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.