Cetus gelombang penyatuan kukuh demi negara, ummah

60

15 JAN: Semua pimpinan Perikatan Nasional (PN) Johor menyatakan harapan besar agar gabungan kerjasama politik itu dapat mencetuskan gelombang penyatuan yang kukuh demi kemaslahatan negara dan ummah.

Harapan itu dinyatakan dalam mesyuarat pertama Badan Perhubungan Perikatan Nasional (PN) Negeri Johor yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin secara dalam talian pagi tadi.

Mesyuarat yang disertai oleh barisan pimpinan PAS dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Johor telah membuat beberapa ketetapan penting iaitu pembentukan struktur PN di negeri itu.

Abdullah Husin dan Senator Nasir Hashim dilantik sebagai Naib Pengerusi, Datuk Dr Sahruddin Jamal sebagai Setiausaha, Ahmad Al Johari Mohd Yusof sebagai Penolong Setiausaha, Datuk Dr Abd Latiff Ahmad sebagai Bendahari, Khairul Faizi Ahmad Kamil sebagai Ketua Penerangan, Azlinda Abd Latif sebagai Ketua Wanita dan Ahmad Nawfal Mahfodz sebagai Ketua Pemuda.

Muhyiddin yang juga Presiden Bersatu merupakan Pengerusi PN Johor.

Banyak perkara telah dibincangkan dengan tumpuan utama diberikan kepada strategi dan pendekatan PN Johor untuk terus secara konsisten, membela nasib dan kebajikan rakyat, khususnya rakyat negeri tersebut.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.