Remaja lelaki 15 tahun korban terbaharu banjir Pahang

122

8 JAN : Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun menjadi korban ke tujuh banjir  apabila lemas ketika sedang mandi bersama tiga rakannya di kawasan banjir di jalan Kampung Sangkoh, Kuala Tembeling kira-kira 171 kilometer dari sini petang semalam.

Menurut Ketua Polis Daerah Jerantut Supt Mazlan Hassan, mangsa secara tiba-tiba lemas akibat berada di kawasan air dalam dan cuba dibantu oleh rakan-rakannya tetapi gagal.

“Kejadian tersebut disedari seorang penduduk kampung yang kemudiannya berenang ke arah mangsa dan menariknya ke tiang elektrik berdekatan sebelum membawa mangsa ke tempat selamat.

“Mangsa diberikan bantuan pernafasan dan dibawa ke Klinik Kesihatan Kuala Tembeling untuk rawatan awal sebelum dikejarkan ke Hospital Jerantut dengan menaiki bot.

“Bagaimanapun, dirujuk ke Hospital Kuala Tembeling untuk rawatan awal namun keadaan mangsa bertambah kritikal dan di rujuk ke Hospital Kuala Lipis dan meninggal dunia dihospital tersebut kira-kira pukul 3.30 petang tadi,” ujarnya.

Sehubungan itu, beliau menasihatkan ibu bapa agar sentiasa mengawasi pergerakan anak-anak mereka agar tidak bermain banjir bagi mengelak sebarang perkara yang tidak diingini. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.