Saiful Bukhari Azlan umum sertai Bersatu

7 JAN : Bekas pembantu peribadi Datuk Seri Anwar Ibrahim, Saiful Bukhari Azlan mengumumkan menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dalam satu kenyataan menerusi facebook milik beliau.

Jelasnya, Bersatu merupakan parti politik pertama yang beliau sertai, walaupun lebih 12 tahun terbabit bekerja dan bergerak dalam dunia politik.

“Setelah dua bulan beristikharah, mengumpul pendapat, memikirkan wadah politik yang selari dengan prinsip dan di rasakan sesuai, saya dengan rasa rendah diri mengumumkan memilih untuk menganggotai parti Bersatu sebagai parti politik pertama saya.

“Alhamdulillah, permohonan keahlian saya telah diluluskan semalam pada 6hb Januari 2020. Saya telah memilih untuk menjadi ahli di Bahagian Bentong, Pahang kerana kampung bapa saya di Janda Baik,” katanya.

Jelasnya lagi, setelah lebih 12 tahun di dalam kancah politik negara namun beliau tidak menyertai mana-mana parti politik, dan kini sudah tiba masanya untuk memilih satu parti politik sebagai wadah.

“Setelah 12 tahun berada dalam kancah politik negara dengan tidak berparti, pada hemat saya, sudah tiba masanya saya memilih satu wadah politik untuk menjadi ahli secara rasmi. Bukan untuk agenda peribadi, tetapi bagi meneruskan perjuangan pada Agama, Bangsa dan Tanah Air,” ujarnya.

Beliau juga mengucapkan terima kasih  kepada parti Bersatu kerana menerima dan meluluskan permohonan keahliannya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.