Agong, Permaisuri doa Nur Izzah cepat sembuh

379

2 DIS: Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah mendoakan semoga pelajar Malaysia, Nur Izzah Mohd Shokri yang koma selepas menjalani pembedahan di Salford Royal Hospital, England, dikurniakan kesembuhan dengan segera dan kembali pulih seperti sedia kala.

Istana Negara dalam kenyataan melalui Facebook berkata, Al-Sultan Abdullah dan Raja Permaisuri Agong juga menzahirkan rasa sedih atas musibah yang telah menimpa Nur Izzah dan berharap agar seluruh keluarga beliau sabar dan tabah menghadapi dugaan ini.

“Marilah bersama Seri Paduka Baginda berdua mendoakan semoga Nur Izzah dikurniakan kesembuhan dan keafiatan dengan segera,” kata Istana Negara.

Nur Izzah, 20, dari Karak, Pahang, kini berada dalam keadaan koma setelah terlibat dalam kemalangan dan menjalani rawatan di Salford Royal Hospital, England setelah menjalani pembedahan.

Pelajar tahun pertama jurusan perakaunan dan kewangan di Universiti Manchester itu mengalami kecederaan serius di bahagian kepala dan tulang rusuk.

Dia dikejarkan ke hospital terbabit selepas dirempuh oleh sebuah bas semasa beliau berbasikal di Wilmslow Rd, Rusholme, selatan Manchester pada jam 4.25 petang waktu tempatan, 28 Disember lalu.

Sebelum ini, tular dalam media sosial bahawa seorang pelajar Malaysia yang kini sedang melanjutkan pelajaran di Manchester, UK dilaporkan telah terlibat dengan kemalangan pada 28 Disember, 4.25 petang di Wilmslow Road, Rusholme, pada 28 Disember lalu.

Education Malaysia United Kingdom telah menguruskan segala keperluan bagi kedua ibu bapa Nur Izzah untuk terbang ke negara itu bagi bertemu anak mereka. – Oleh HAIKA KHAZI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.