Zuraida tawar diri pertahan kerusi Parlimen Ampang

81

18 DIS : Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin hari ini menawarkan diri untuk mempertahankan kerusi yang disandanginya jika mendapat keizinan daripada pucuk pimpinan.

Menurut Zuraida, jika tiada halangan, beliau menawarkan diri sekali lagi untuk bertanding di parlimen Ampang bagi mempertahankan kerusi yang disandanginya  sejak 2008 itu.

“Sekiranya ada izin daripada pucuk pimpinan parti, saya ingin menawarkan diri sekali lagi untuk bertanding di Ampang bagi mempertahankan kerusi ini,” katanya kepada pemberita.

Beliau yang juga Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan berkata demikian setelah selesai program menyerahkan 8,000 borang keahlian Bersatu Selangor kepada Pengerusi Bersatu Selangor, Datuk Abdul Rashid Asari, Ahli  di Pejabat PM Parlimen Ampang di sini hari ini.

Berhubung penyerahan borang keahlian tersebut, beliau berkata, mereka yang menjadi ahli baharu Bersatu terdiri daripada ahli badan bukan kerajaan (NGO) Penggerak Komuniti Negara (PKN) yang kebanyakannya bekas ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR).

“Proses integrasi antara PKN dan Bersatu berjalan dengan baik dan ia diharap dapat menambahkan kekuatan parti itu di Parlimen Ampang serta Dewan Undangan Negeri (DUN) Lembah Jaya dan Bukit Antarabangsa. Apabila digabungkan, sudah pasti Ampang akan menjadi kubu kuat Bersatu,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.