nia nicci is having chloe cherry on her top.sex slide your hard cock between my tiny little feet.
mature housewife in stockings gets her. xxvideos.one
https://smellslikeafish.com

Batal jaminan, Guan Eng tak puas hati dengan Tengku Zafrul

29 NOV: Bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng tidak berpuas hati dengan tindakan Kerajaan Perikatan Nasional (PN) membatalkan jaminan pinjaman bernilai RM2 bilion dari Bank Pembangunan Asia (ADB) untuk projek Transit Aliran Ringan (LRT) yang terletak di bawah Pelan Induk Pengangkutan Pulau Pinang (PTMP).

Setiausaha Agung DAP itu dalam kenyataannya hari ini bagaimanapun tidak menyentuh mengenai persoalan yang ditimbulkan beberapa pihak berhubung jaminan pinjaman itu oleh Putrajaya yang tidak pernah didedah kepada umum sewaktu era Pakatan Harapan (PH) yang lalu.

Bekas Ketua Menteri Pulau Pinang itu sebaliknya mempersoalkan tindakan Kementerian Kewangan yang secara tiba-tiba menarik diri daripada menjamin pinjaman sebanyak RM2.04 bilion (USD500 juta) untuk membiayai sebahagian daripada projek LRT di negeri itu bernilai RM9.5 bilion.

Menurut Guan Eng, negeri itu mempunyai rekod pengurusan kewangan yang sangat baik, seperti yang ditunjukkan setiap tahun berdasarkan dapatan Ketua Audit Negara.

“Pulau Pinang mencatatkan rekod cemerlang pinjaman terendah di antara semua negeri dengan sebanyak RM57.83 juta pada 2018 dan aset bernilai hampir RM2 bilion.

“Projek LRT itu sangat diperlukan bagi mengatasi segera kesesakan jalan raya yang akan memberi kesan ke atas pembangunan pesat Pulau Pinang pada masa depan untuk muncul sebagai sebuah negeri maju,” katanya menerusi kenyataan media di Facebook miliknya, hari ini.

Ahli Parlimen Pekan, Datuk Seri Najib Razak antara yang mempersoalkan jaminan pinjaman ADB oleh Putrajaya untuk projek di Pulau Pinang itu yang didakwanya tidak pernah diumukan kerajaan PH dahulu atau dilaporkan dalam mana-mana laporan media.

Jaminan kerajaan Persekutuan yang diberi pada era PH itu hanya disedari umum apabila Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz dalam jawapan bertulisnya di Dewan Rakyat Rabu lalu menyentuh mengenai pembatalan jaminan pinjaman kerajaan Pulau Pinang kepada ADB.

Dalam pada itu, Guang Eng yang juga merupakan Setiausaha Agung DAP turut mendakwa keputusan Tengku Zafrul itu bersifat “politik balas dendam dan iri hati” dengan menghukum negeri yang dikuasai oleh PH.

Beliau berkata, ADB akan meluluskan pinjaman untuk sesuatu projek jika maklumat penilaian pemohon membuktikan peminjam mampu membayar balik hutang berkenaan, selain menambah bahawa rekod pencapaian Pulau Pinang jelas menunjukkan hakikat itu.

Guan Eng juga dalam kenyataan itu turut mempersoalkan mengapa Tengku Zafrul enggan meluluskan jaminank RM2 bilion kepada Pulau Pinang sedangkan beliau meluluskan pinjaman RM1.5 bilion kepada anak syarikat kerajaan negeri, Penang Development Corporation (PDC) pada 2018 ketika menerajui CIMB Bank.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.