Ema Syuhaili ketuai Biro Srikandi Muda Malaysia

544

27 NOV: Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datin Ema Syuhaili Mohamad Sukor hari ini dilantik mengetuai Biro Srikandi Muda Malaysia.

Perkara tersebut diumumkan menerusi portal biro tersebut yang baharu sahaja ditubuhkan di bawah sayap Srikandi Malaysia yang merupakan usaha bagi mengukuhkan kedudukan parti itu dalam kalangan masyarakat.

Keputusan itu dibuat setelah mengambil kira dan meneliti tentang latar belakang Ema yang berpengalaman dalam politik dan pernah memegang jawatan-jawatan penting dalam parti.

“Beliau adalah Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu dan Exco Srikandi Bersatu Malaysia.

“Berusia 30 tahun, Datin Ema Syuhaili berkelulusan Degree in Computer Science, Software Engineering,” katanya.

Dalam pada itu, menerusi kenyataan itu, Biro Srikandi Muda merupakan wadah khusus untuk memberi peluang kepada kaum wanita berusia di bawah umur 30 tahun menabur bakti melalui bidang politik.

Menurut kenyataan itu, dengan adanya biro ini, mereka boleh mengasah bakat kepimpinan ke arah melahirkan pemimpin masa depan yang berkaliber, selain memberi ruang untuk menabur bakti kepada masyarakat melalui aktivit-aktiviti yang sesuai dengan keperluan semasa.

“Asas aktiviti Biro Srikandi Muda ini ialah pendidikan, sukan, kesenian, perniagaan atas talian, latihan asas dan keagamaan.

“Sesuai dengan keperluan dan minat golongan berusia di bawah 30 tahun, biro ini akan memberi penekanan untuk aktif dalam platform media sosial seperti Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Whatsapp, Zoom, Tik Tok dan Snap Chat.

“Sebagai golongan pewaris kepimpinan masa depan, tagline Biro Srikandi Muda adalah “wear the future”, “kata Biro Srikandi Muda.– Oleh AIMAN SADIQ ABDULLAH

Get real time updates directly on you device, subscribe now.