Perhimpunan Agung Bersatu 28 Nov melalui sidang video

281

24 NOV: Perhimpunan Agung Tahunan (PAT) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) tahun ini akan berlangsung secara sidang video di seluruh negara pada 28 November ini.

Setiausaha Agung Bersatu, Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata, kaedah tersebut yang diadakan buat pertama kali dalam sejarah parti itu diputuskan dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) parti semalam.

“Persidangan atas talian tersebut akan disertai oleh para perwakilan PAT dari seluruh negara di lokasi-lokasi seperti berikut iaitu Hotel Savanna, Kuala Perlis; Pejabat Badan Perhubungan Negeri (BPN) Bersatu Kedah, Alor Setar; Hotel Sri Malaysia, Kepala Batas; Hotel H Elites, Kota Bharu, Hotel Raia, Kuala Terengganu dan Hotel Casuarina, Meru, Perak.

“Lokasi-lokasi lain adalah Hotel Darul Makmur, Kuantan; Kelab Alam Shah, Shah Alam; Hotel Premiera, Kuala Lumpur; Pejabat BPN Bersatu Negeri Sembilan, Seremban; Amverton Heritage Resort, Melaka; Hotel GBW 9R, Johor Bahru; Sabah International Convention Centre, Kota Kinabalu dan Hotel Kingwood, Kuching,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

HAMZAH ZAINUDIN
HAMZAH ZAINUDIN

Dalam perkembangan berkaitan, beliau menambah, mesyuarat MPT Bersatu juga telah memutuskan untuk mengangkat cadangan bagi meminda perlembagaan parti bagi tujuan penubuhan sayap baharu ahli bersekutu Bersatu ke PAT 2020.

“Selain merupakan wadah utama di semua peringkat, PAT kali ini juga akan membincangkan hala tuju dan dasar parti dalam aspek ekonomi, politik serta kesejahteraan rakyat,” jelasnya.

Sementara itu, Hamzah memberitahu, MPT Bersatu juga kekal dengan pendirian menyokong penuh Belanjawan 2021 yang dibentangkan oleh kerajaan Perikatan Nasional (PN).

“MPT Bersatu menyeru semua pihak untuk terus menyokong serta mempertahankan belanjawan tersebut,” katanya. – Oleh HUSSAINI AMRAN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.