Doakan segalanya lancar – Tengku Zafrul

282

5 NOV: “Mohon doakan segalanya berjalan lancar esok,” kata Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz menjelang pembentangan Belanjawan 2021 di Dewan Rakyat.

Menerusi satu hantaran di Facebook beliau hari ini, Tengku Zafrul merakamkan ucapan berbanyak terima kasih atas dedikasi dan kerja keras pegawai-pegawai Kementerian Kewangan dalam menyediakan Belanjawan 2021.

“Seperti tahun-tahun sebelumnya, sudah menjadi tradisi di MOF untuk mengadakan Sesi ‘Handover’ Dokumen Belanjawan.

“Namun, tahun ini sedikit berbeza dengan kawalan jumlah pegawai yang hadir atas faktor keselamatan dan SOP norma baharu,” katanya. ⠀

Turut hadir pada sesi itu, Timbalan Menteri Kewangan II, Mohd Shahar Abdullah, Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Datuk Asri Hamidon, Ketua Pegawai Eksekutif LHDNM, DatUK Sri Dr. Sabin Samitah, Akauntan Negara Malaysia, Datuk Dr. Yacob Mustafa, Ketua Pengarah Kastam, Datuk Abdul Latif Abdul Kadir dan pengurusan tertinggi Kementerian Kewangan yang terlibat dalam penyediaan Belanjawan 2021.

Pembentangan tersebut sangat dinantikan ramai berikutan ramai yang terkesan dari sudut pendapatan akibat pandemik Covid-19.

Buah tangan sulung Tengku Zafrul selaku Menteri Kewangan itu diharapkan mampu memberi khabar gembira kepada setiap lapisan rakyat.

Dalam menyediakan bajet, proses konsultasi dengan pelbagai sektor dilakukan termasuk parti politik.

Ribuan cadangan diterima Kementerian Kewangan dengan antara banyak disuarakan mengenai lanjutan moratorium sehingga awal tahun hadapan dan juga bantuan tunai kepada rakyat.

.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.