Hamzah diuji negatif COVID-19

294

6 OKT: Tidak seperti yang ditularkan pihak tidak bertanggungjawab di media sosial, keputusan ujian COVID-19 Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hamzah Zainudin disahkan negatif.

Berdasarkan laporan ujian berkenaan, Hamzah yang juga Setiausaha Agung Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) disahkan negatif hari ini.

Laporan ujian swab Hamzah yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) itu turut dimuat naik sebuah portal, The Putrajaya Post.

“Hasil keputusan ujian saringan swab pada 5 Oktober 2020 mengesahkan bahawa Menteri Dalam Negeri sah negatif daripada jangkitan virus COVID-19 sekaligus menafikan berita yang tular di media sosial,” kata laporan berkenaan.

Hamzah selaku Setiausaha Agung Bersatu dan Perikatan Nasional (PN) terlibat langsung ketika kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah bulan lalu.

Sementara itu dalam perkembangan berkaitan, Setiausaha Politik kepada Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Hilman Idham meminta semua pihak menghormati ruang privasi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali ketika ini.

Menerusi satu ciapan Twitter, Hilman mengakui menerima banyak pertanyaan mengenai Ketua Penerangan PN itu.

“Terima banyak pertanyaan tentang kesihatan dan kedudukan Datuk Seri Azmin Ali ketika ini.

“Saya harap semua pihak menghormati privacy beliau dan keluarga. Mohon semua bertenang dan mendoakan keselamatan dan keafiatan rakyat Malaysia,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.