PM seru rakyat bantu rancakkan perniagaan

72

3 SEPT: Tan Sri Muhyiddin Yassin mengajak rakyat Malaysia terus menyokong para peniaga tempatan dalam usaha merancakkan kembali sektor tersebut seperti mana sebelum wabak COVID-19.

Perdana Menteri yang melakukan tinjauan di Medan Selera Precit 9, Putrajaya hari ini berkata, ketika ini, rata-rata peniaga yang ditemui mulai lega apabila bisnes mereka sudah mula menunjukkan pemulihan.

Katanya, walaupun jualan agak perlahan berbanding sebelum COVID-19 melanda negara, namun para peniaga melahirkan rasa syukur kerana keadaan sudah mulai pulih.

“Saya harap mereka akan terus cekal. Saya juga doakan agar bisnes mereka yang terjejas sebelum ini, kembali rancak.

“Teruskanlah mengunjungi medan selera ini. Insya-Allah semoga dapat membantu para peniaga di medan selera ini memulihkan perniagaan mereka,” katanya menerusi satu hantaran di Facebook beliau.

Dalam catitan itu, Muhyiddin turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada pengunjung yang datang bertegur sapa semasa beliau berada di situ.

Kata Perdana Menteri, medan selera itu yang menjadi tumpuan warga Putrajaya untuk makan tengah hari sememangnya menyajikan pelbagai pilihan menarik.

“Memang sudah lama saya berhasrat ke situ tetapi baru hari ini sempat berbuat demikian.

“Di situ saya sempat meninjau gerai-gerai. Memang banyak pilihan makanan yang dijual. Saya sempat makan mi rebus, menjamah nasi lemak ayam rempah, tempe dan pisang goreng cicah cili kicap serta air ‘detox’ soda herba,” ujarnya. -Oleh M. HERMAN HAMID

Get real time updates directly on you device, subscribe now.