Jentera BN waspada walaupun suasana tenang

41

26 OGOS: Jentera Barisan Nasional (BN) diingatkan agar sentiasa berwaspada walaupun kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim berlangsung dalam suasana yang tenang.

Timbalan Pengerusi BN, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, tempoh berkempen yang masih berbaki tiga adalah sangat penting.

Menurut beliau, jentera semua peringkat perlu bersama-sama meneruskan gerak kerja bagi memastikan calon BN, Mohd Zaidi Aziz menang.

“Jentera kita mesti sentiasa berwaspada…kita mesti ‘on the hight alert position’ situasi kadang-kadang kita tidak nampak air itu tenang sampai habis. Kadang-kadang ribut taufan peringkat akhir.

“Jadi kita jangan leka dan kita jangan memandang mudah walau pun keadaan tidak tegang tetapi kita pastikan sehingga malam akhir dan yang penting sekali mengeluarkan seramai pengundi,” katanya.

Mohamad memberitahu, walaupun BN mempunyai penyokong yang ramai, apa yang lebih penting adalah memastikan seramai mungkin pengundi memilih BN.

Beliau menambah, jentera BN perlu meyakinkan para pengundi untuk keluar mengundi Sabtu ini dan memilih Mohd Zaidi.

“Jadi semua itu kita perlu berhati-hati dan perlu pastikan supaya kita keluarkan seramai mungkin pengundi pada Sabtu ini,” jelasnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.