5 setiausaha agung bawah PN kongsi pentas sama

103

23 OGOS: Sejarah tercipta pada kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim malam tadi apabila lima setiausaha agung parti yang menyokong kerajaan Perikatan Nasional (PN) berkongsi pentas yang sama.

Mereka ialah Setiausaha Agung Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU), Datuk Seri Hamzah Zainudin, Tan Sri Annuar Musa (BN), Datuk Takiyuddin Hassan (PAS), Datuk Chong Sin Woon (MCA) dan Datuk M. Asojan (MIC).

Kelima-lima setiauusaha agung terbabit menyampaikan ceramah di Dewan Serbaguna Felda Trolak Utara yang antaranya berkisar mengenai kerjasama parti-parti PN yang dilakukan demi menyelamatkan masa depan negara daripada pentadbiran Pakatan Harapan (PH) yang mula tidak disenangi rakyat.

Annuar berkata agenda rakyat yang dijanjikan tidak dapat dilaksanakan ketika pemerintahan PH, tetapi kini kesemua pemimpin dalam kerajaan PN bekerjasama berkongsi pengalaman dalam membantu Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mentadbir negara.

“Negara mesti diselamatkan, negara perlu ada nakhoda dan kerosakan dibuat PH mesti dibetulkan,” katanya.

Dalam pada itu, Hamzah menjelaskan Bersatu terpaksa berkorban sehingga digelar pengkhianat kerana meninggalkan PH demi menyelamatkan negara selepas 22 bulan di bawah pentadbiran PH.

“Kami berkorban untuk menjadi penyelamat, untuk menentukan kuasa membela rakyat, bukan pengkhianat seperti didakwa,” katanya.

Chong dah Asojan pula masing-masing menyifatkan pentadbiran PN telah terbukti membawa Malaysia ke arah yang lebih baik meskipun diuji dengan wabak COVID-19 dengan mengambil tindakan berani termasuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Perkara itu disokong oleh Takiyuddin yang ketika berucap meminta rakyat di DUN Slim, khususnya penyokong PAS, agar mengundi calon BN, Mohd Zaidi Aziz demi meneruskan agenda PN membela rakyat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.