Menang di Slim lonjak semangat PRN Sabah

96

21 OGOS: Kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim pada 29 Ogos nanti mampu melonjakkan semangat buat jentera parti bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata dengan kemenangan itu pastinya menjadi penaik semangat jentera parti serta rakan-rakan lain di Sabah untuk terus berusaha mencapai kemenangan pada PRN nanti.

“PRK Slim adalah petunjuk dan insya-Allah kemenangan besar nanti adalah gambaran PRU malahan kita percaya PRU pun tidak lama.

“Selain itu kemenangan ini juga akan melonjakkan semangat jentera kita di Sabah yang akan menghadapi pilihan raya negeri dalam waktu tedekat ini,” katanya seperti dipetik daripada laporan UMNO Online, hari ini.

Beliau berkata demikian selepas mengadakan sembang santai bersama jentera parti di Pusat Daerah Mengundi (PDM) Pekan Lama, Tanjung Malim.

Dalam pada itu, Ismail Sabri yang juga Menteri Kanan (Keselamatan) memberitahu calon BN, Mohd Zaidi Aziz mempunyai banyak kelebihan di samping merupakan anak tempatan yang lebih mengetahui permasalahan akar umbi.

“Kita ada kelebihan banyak. Mohd Zaidi lama dalam UMNO bahagian dan penglibatan dalam NGO dan sebagainya lagi. Beliau tahu keperluan orang di Slim malah beliau boleh bawa permasalahan ke dalam DUN.

“Kalau yg melibatkan persekutuan kita pun jadi kerajaan. Jadi, lebih mudah memilih suara orang parti dalam kerajaan. Mohd Zaidi juga orang tempatan pula dan ada kelebihan di situ,” katanya.

Namun, beliau mengingatkan agar jentera BN tidak terlalu selesa dan perlu terus bekerja sehingga pada malam 29 Ogos nanti.

“Apa pun setiap pertandingan tidak boleh selesa higga diumumkan kemenangan…Wanita teruskan bekerja. MCA buat kajian sikap rumah ke rumah di Pekan Slim…mungkin kajian sikap MCA kita dapat gambaran nanti dan begitu juga MIC serta rakan-rakan BN yang lain pun membantu.

“PAS juga sama dan rakan-rakan lain. Kalau kita semua jaga dan terus bekerja saya percaya apabila diumumkan pada malam 29 Ogos bukan sahaja menang malah menang dengan lebih besar,” katanya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.