PRK DUN Slim: Kempen BN masuk gear 5

50

20 OGOS: Gerak kerja kempen Barisan Nasional (BN) kini masuk ‘gear lima’ bagi memastikan calonnya menang Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim, pada 29 Ogos nanti.

Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, beliau juga sudah mengarahkan calon BN, Mohd Zaidi Aziz, 43, supaya terus melipat ganda usaha dan kempennya serta lawatan dari rumah ke rumah bagi meningkatkan peluang untuk menang PRK berkenaan.

Presiden UMNO itu berkata, cabaran diberikan oleh calon Bebas pada PRK DUN Slim agak berbeza dengan PRK DUN Chini pada Julai lalu.

“Gerak kerja yang dilaksanakan oleh seluruh jentera BN bersama-sama dengan jentera PAS dan juga PPBM pada PRK DUN Slim telah masuk gear yang kelima. Dan kita telah menggerakkan keseluruhan 13 PDM DUN ini…Malahan calon sendiri berdasarkan laporan telah pergi ke 64 peratus PDM-PDM

“Biarpun begitu saya terus meminta agar beliau mengunjungi rumah ke rumah yang sempat dikunjungi dan jangan lupa di dalam kawasan rancangan Felda, kampung tradisi, ladang-ladang dan juga kawasan perumahan serta kawasan perdagangan dan sebagainya jangan dilepaskan,”katanya ketika ditemui pemberita pada program ramah mesra di Besout 3 di sini, malam tadi.

PRK DUN Slim diadakan berikutan kematian penyandangnya Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib pada 15 Julai.

Dalam PRK DUN Slim pada 29 Ogos akan menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Mohd Zaidi dan dua calon Bebas iaitu Amir Khusyairi Mohamad Tanusi, 38, dan S Santhasekaran, 44.

Pada PRU14, Mohd Khusairi yang mewakili BN menang dengan majoriti 2,183 undi menewaskan calon Bersatu yang bertanding atas tiket PKR, Mohd Amran Ibrahim dan calon PAS, Muhammad Zulfadli Zainal.

Ahmad Zahid menambah, seluruh kepimpinan dan jentera parti pelbagai peringkat telah memperlihatkan komitmen masing-masing dan semua jentera telah turun ke bawah dalam usaha membantu merealisasikan kemenangan kali ini terus berpihak kepada BN.

“Tentunya gerak kerja kali ini agak mencabar kerana calon Bebas yang didokong oleh sebuah parti yang telah mengemukakan pendaftarannya tentunya merupakan sesuatu yang harus kita depani dengan semua kaedah untuk melaksanakan gerak kerja pilihan raya. Ianya agak berbeda dengan calon Bebas di Chini kerana tidak sama dengan apa yang ada sekarang,’’ ujarnya.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.